И мы тоже взялись за весенние работы. Покосили траву - и нашли гнездо. Какие-то вкрай загадочные птицы свили гнездо прямо в траве, в неровностях рельефа. Совсем нюх потеряли :)
Еще я воткнула кабачковые семена в горшки. Желаю им удачного года :) Не такого, как прошлый был :):)
Завтра Beltane - будем жечь костер, я вот выбрала 2 рецепта (надо бы сосредоточиться и купить правильные продукты :):))
MEDALLIONS OF PORK WITH RIESLING SAUCE
12 ounces Pork tenderloin, cut into 1" rounds
Flour
4 Tablespoons Unsalted butter
1 Onion, thinly sliced
3 Garlic cloves, minced
1/2 cup Dry Riesling wine
1/2 cup Raisins
3 Tablespoons Balsamic vinegar
1 Tablespoon Green peppercorns, ground
1/2 teaspoon thyme, minced
1/2 teaspoon oregano, minced
1/4 cup butter, chilled & cut into pieces
1/4 cup Pine nuts, toasted
12 ounces Pork tenderloin, cut into 1" rounds
Flour
4 Tablespoons Unsalted butter
1 Onion, thinly sliced
3 Garlic cloves, minced
1/2 cup Dry Riesling wine
1/2 cup Raisins
3 Tablespoons Balsamic vinegar
1 Tablespoon Green peppercorns, ground
1/2 teaspoon thyme, minced
1/2 teaspoon oregano, minced
1/4 cup butter, chilled & cut into pieces
1/4 cup Pine nuts, toasted
Season pork with salt and pepper. Coat in flour; shake off excess. Melt 2 Tablespoons butter in heavy skillet over medium-high heat. Add onion and garlic and saute until golden brown, about 5 minutes. Transfer mixture to bowl. Melt remaining 2 Tablespoons butter in same skillet over medium-high heat. Add pork and saute about 4 minutes per side. Transfer pork to plate; tent with foil to keep warm. Add onion mixture, wine, green peppercorns and herbs to same skillet and boil until sauce thickens, about 4 minutes. Add pork to skillet and heat through. Divide pork among plates. Add 1/4 cup chilled butter to sauce in skillet and whisk just until melted. Mix in pine nuts. Spoon sauce over pork and serve.
Beltane Bread
Preheat oven to 375 degrees, and combine:
4 cups sifted flour
1/2 cup ground almonds
2 cups sugar
1 tube almond paste
1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
5 eggs
1/2 cup ground almonds
2 cups sugar
1 tube almond paste
1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
5 eggs
When dough is worked to medium soft, shape into flattened balls and place on ungreased cookie sheet. Bake until golden brown, about 20 minutes. Cool, ice with white Solar Cross. You could try this as a single loaf. I also like to make an almond biscuit with biscuit mix, almond extract, sugar, cinnamon, and eggs, but in smaller proportions. Source: Ann Moura Aoumiel's book Green Witchcraft: Folk Magic, Fairy Lore & Herb Craft, Llewellyn Publications, 1996
Завтра Beltane - будем жечь костер, я вот выбрала 2 рецепта (надо бы сосредоточиться и купить правильные продукты :):))
Вечером у нас был цирк. Не, не так. Вечером мы были в цирке - и это было просто замечательно, празднично и сказочно!
Мы видели ну очень гутаперчевого мальчика, который гнулся во все стороны (во все, не преувеличиваю), В дулю прям скручивался :):).
А это мне напомнило мексиканские cenotes.
В шоу даже участвовали звери (что необычно для Cirque du soleil). Правда, звери были игрушечные :):)
И еще, они устроили водопад, прямо на сцене, и водой рисовали картики :):):) И кстати - вода в цирковом представлении в Luzia использовалась впервые :)
Супер-супер-супер!!!
No comments:
Post a Comment